Objavljeno

Predstava "Žena koja je skuvala svog muža" u Cadmus Cineplexu

Predstava

Cadmus Cineplex i NVO Korifej teatar vas pozivaju na predstavu "Žena koja je skuvala svog muža", koja će se održati u četvrtak, 18. aprila u 19h.
 
,,Žena koja je skuvala svog muža“ je komedija, priča o tretiranju žene kao potrošnog materijala i njenoj tradicionalno shvaćenoj ulozi servilne domaćice. Žensko pitanje se naravno pokreće poslije godina patnje i nesporazuma, ali i sazrijeva, mijenja se i dovodi do osvješćenja glavne junakinje i solidarnosti među ženama, nauštrb jakog mačoističkog muškog principa s druge strane, koji se samodestruira. Ljudsko licemjerje je u centru odnosa u komadu. U njegovoj manifestaciji ne postoje zdravi uslovi da se stvore intimnije veze među ljudima, a život se srozava i banalizuje do neprepoznatljivih slojeva lažnosti i iščašenja.
 
Predstava je rađena po tekstu britanske spisateljice Debi Izit, prevod Đorđe Krivokapić, a režiju potpisuje tročlani glumački kolektiv: Marija Đurić (pozorišna i filmska glumica), Anđelija Rondović (asistent na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje), odsjek gluma, i Đorđije Tatić (pozorišni i filmski glumac).
 
 
Ulaz je slobodan.
 
Dobrodošli!
Klub ubicaVavilon