Objavljeno

Predstava Da bar nisam žensko

Predstava Da bar nisam žensko

PREDSTAVA "Da bar nisam žensko" 

17. oktobar u 20h, Cadmus Cineplex, ulaz 10,00 Eura

Produkcija: Beo Art
Režija: Vladan Đurković
Igraju: Milica Stefanović i Vaja Dujović

--------------------------------------------

O predstavi:

Priča komada „Da bar nisam žensko“, nastalog po istinitim događajima, prikazuje mladu migrantkinju iz Avganistana Zahru u njenom bijegu ka Evropi.
Kroz dva toka radnje pratimo Zahrinu borbu na granici sa krijumčarkom Rahom i paralelno njenu borbu sa nemilosrdnim imigracionim sistemom koji predstavlja službenica Fatima.
Sve tri žene su tragički junaci, a Zahra je ona koja će pokušati da prekine začarani krug nasilja i zlostavljanja žena koji su, nažalost, svojstveni savremenom dobu.

--------------------------------------------

Milica Stefanović – Zahra

Milica Stefanović je glumica, honorarni saradnik Bitef teatra i član francuske plesne trupe – „Amezon“. U Fondaciji „Hartefakt“iz Beograda radila je kao producent i glumica u projektima Fonda. Jedan je od osnivača pozorišne produkcije ,,Leatarmaher“. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, a pohađala je i brojne radionice među kojima se izdvaja dugogodišnji rad sa Skotom Fildingom i učešće u programu Venecijanskog bijenala.

O Zahri:

„Razmišljajući o Zahri stalno sam imala na umu, kakvim god da je ekstremnim okolnostima bila izložena, odustajanje nije bila opcija za nju“ – Milica Stefanović

--------------------------------------------

Vaja Dujović – Fatima, Raha

Vaja Dujović je pozorišna i filmska glumica. Završila je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Honorarno je angažovana u nekoliko beogradskih pozorišta, a zapažene uloge je ostvarila i na filmu i televiziji. Debitovala je u filmu „Branio sam Mladu Bosnu“ nakon čega suuslijedile serije „Jedne letnje noći“, „Santa Maria della Salute“, „Lud zbunjen normalan“, „Državni sluzbenik“ itd.

O Fatimi i Rahi:

„U pristupu likovima koje tumačim, bilo mi je bitno da približim publici problem tih žena, da budeći empatiju prepoznaju univerzalnost jedne intimne priče koja se na prvi pogled može učiniti dalekom“ – Vaja Dujović

Klub ubicaVavilon