Objavljeno

Male morske pjesme i priče

Male morske pjesme i priče


Фестивал књижевности за дјецу МАЛЕ МОРСКЕ ПЈЕСМЕ И ПРИЧЕ у Будви 2. и 3. априла
Осми по реду фестивал књижевности за дјецу „Мале морске пјесме и приче“, у организацији ЈУ Народна библиотека Будве и НВО Драмски студио Будва, одржаће се 2. и 3. априла ове године, уз поштовање свих епидемиолошких мјера и уз присуство ограниченог броја дјеце. На тај начин желимо да одржимо континуитет једне дивне манифестације, која траје већ осам година и која има умјетнички и едукативни карактер.
Овим фестивалом ћемо обиљежити 2. април, Међународни дан књиге за дјецу, и тим поводом додјелити награде добитницима овогодишњег и прошлогодишњег Конкурса фестивала.
Изложбом фотографија БЛИЦ ОД ПАЛУБЕ ауторке Анастасије Кнежевић Фестивал ће почети у петак 2. априла у 17 часова у амфитеатру Ц8 Академиије знања.
Након тога услиједиће свечана додјела награда МАЛИ/А ОД ПАЛУБЕ као и књижевни програм који ће трајати до 19 часова.
У програму учествују: Татјана Куљача, Сандра Ђурбузовић, Вера Мачић, Радмила Кнежевић, Станка Рађеновић Станојевић и чланови Драмског студија Будва.
У суботу, 3. априла у периоду од 12 до 14 часова у биоскопу Cadmus Cineplex, сали бр. 3 биће изведена позоришна представа МОРКО МОРСКИЋ Драмског студија Будва по тексту и у режији Радмиле Кнежевић, у којој глуми Василије Кнежевић.
Након представе биће реализована књижевна радионица ШАПНУЛО МИ ЈЕ МОРЕ, а радионицу ће водити: Милош Борета, Мирјана Дајичић, Сања Вилус.
Фестивал се сваке године одржава уз подршку и сагласност Министарства просвјете и стручну препоруку Завода за школство, чиме се остварује завидна сарадња са свим основним школама у земљи.
 

VavilonKlub ubica