Mi

2019

Nakon što je svojim debitantskim filmom ”Bježi!“ poslao impuls koji je uzdrmao savremenu kulturu i postavio standarde za provokativne i društveno angažovane horor filmove, dobitnik Oskara i vizionar, Džordan Pil, vraća se sa novim, košmarnim filmom, koji je napisao, režirao i producirao.

Trajanje: 120
Orginalni Naziv: Us
Godina Izdavanja: 2019
Reditelj: Jordan Peele
Glumci: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker
Zemlja: SAD
Jezik: Engleski
Žanr: Triler

Film MI je smješten u sadašnjost, na legendarnu obalu Sjeverne Kalifornije. Glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Njongo, kao žena koja se vraća na mjesto kraj obale mora gdje je odrastala, sada sa mužem (Vinston Djuk iz Crnog pantera) i dvoje djece, kako bi proveli idiličan odmor kraj mora. Progonjena neobjašnjivom i nerazjašnjenom traumom iz prošlosti i nizom jezivih slučajnosti, Adelaida osjeća da joj paranoja dostiže vrhunac i da se nešto jako loše prikrada njenoj porodici.

Nakon iscrpljujućeg dana na plaži, porodica se vraća u svoju vikendicu. Kada se tama spustila, Vilsonovi su primijetili siluete četiri osobe koje stoje pred njihovom kućom, držeći se za ruke. Mi je priča o brižnoj porodici koja se bori protiv zastrašujućeg i surovog protivnika: iskrivljene verzije sebe samih.

Uloge


Lupita Nyong'o

Adelaide Wilson / Red

Winston Duke

Gabriel "Gabe" Wilson / Abraham

Evan Alex

Jason Wilson / Pluto

Shahadi Wright Joseph

Zora Wilson / Umbrae

Elisabeth Moss

Kitty Tyler / Dahlia

Tim Heidecker

Josh Tyler / Tex

Foto

 
AladinZavedi me ako možeš Džon Vik 3 - Parabelum