Umjetnost vožnje po kiši

2019

Deceniju nakon ogromnog uspijeha sa filmom "Marli i ja", 20th Century Fox snimio je još jedan film o, kako se u narodu kaže, "jednakom članu porodice". Ovaj put o pričljivom psu Encu!

Trajanje: 109
Orginalni Naziv: The Art of Racing in the Rain
Godina Izdavanja: 2019
Reditelj: Simon Curtis
Glumci: Kevin Costner, Milo Ventimiglia, Jackie Minns, Marcus Hondro
Zemlja: SAD
Jezik: Engleski
Žanr: Komedija, Drama

Renomirani glumac Kevin Kostner svojim glasom tumači lik zlatnog retrivera Enca, psa filozofskih shvatanja, protagonistu ostvarenja "Umjetnost vožnje po kiši".
Zasnovan na bestseleru pisca Garta Stajna, prevedenom na 38 jezika, "Umjetnost vožnje po kiši" je topla priča o potpuno bezuslovnoj ljubavi između psa i njegovog gazde, o njegovoj spremnosti da podrži svog gospodara u svakoj zamisli, da ga prati i u najluđim iskušenjima.

Slušajući riječi svog vlasnika Denija Svifta, vozača Formule 1 u usponu, pas Enco stiče duboki uvid u ljudski život i shvata da se tehnike, potrebne na trkačkoj stazi, takođe mogu uspješno koristiti u upravljanju svakodnevnim životnim putovanjem. Film prati Denija, njegovu ženu Iv, njihovu malu ćerku Zoi i na kraju, njegovog iskrenog - najboljeg prijatelja - Enca.

Osim o odnosu psa i čovjeka film se osvrće na odnose u porodici, na čvrstu vezu između oca i ćerke. Glumac Majlo Ventimilija koji igra Denija, vozača Formule, kaže da kada su prijatelji čuli da snima film koji u naslovu sadrži riječ "vožnja" prvo što su ga pitali je da li će da nauči da se trka: “Rekao sam da prvo moram da naučim da budem otac i dobar vlasnik psa, kao i dobar muž. To su te tri stvari zbog kojih smo se reditelj i ja povezali”.

Reditelj Sajmon Kurtis ("Zbogom Kristofere Robinu", "Moja nedelja sa Merilin") kaže: "Enco je nekada u pravu, nekada griješi, ali on je dobronamjeran pas koji želi da uči u nadi da će se u narednom životu pojaviti u tijelu čovjeka. Jedna od stvari u kojoj sam najviše uživao vezano za ovaj film je ta što u ovom filmu imate scene koje ste mnogo puta do sada vidjeli – rođenje djeteta, stavljanje lisica na ruke, vjenčanje it. – ali viđenje svega toga sa pseće strane čini ove scene veoma originalnim.”

Osim Kevina Kostnera, u ostalim ulogama našli su se glumci: Majlo Ventimilija, Amanda Sajfred, Geri Kol i drugi.

Uloge


Milo Ventimiglia

Denny Swift

Kevin Costner

Enzo (voice)

Amanda Seyfried

Avery "Eve" Swift

Martin Donovan

Maxwell

Ian Lake

Mike

Gary Cole

Don Kitch

Foto

 
Prošlog BožićaOne su bombeStar Wars: Uspon Skajvokera