Cats

2019

Dobitnik Oskara, reditelj Tom Huper (Kraljev govor, Jadnici, Dankinja), pretvara čuveni mjuzikl u nezaboravni bioskopski doživljaj. U filmu uloge tumače Džejms Korden, Džudi Denč, Džejson Derulo, Idris Elba, Dženifer Hadson, Jan Makelen, Tejlor Svift, Rebel Vilson, kao i Frančeska Hejvard, glavna igračica Kraljevskog baleta, kojoj je ovo prvi put da se pojavljuje na filmu.

Trajanje: 110
Orginalni Naziv: Cats
Godina Izdavanja: 2019
Reditelj: Tom Hooper
Glumci: Robbie Fairchild, Mette Towley, Daniela Norman, Jaih Betote
Zemlja: SAD
Jezik: Engleski
Žanr: Muzički

U filmu ćemo imati priliku da uživamo u nezaboravnoj muzici Lojda Vebera i izvedbi plesača svjetskog renomea vođenih od strane koreografa nagrađenog Toni nagradom, Endija Blenkenbjulera. Ovo ostvarenje približiće mjuzikl novim generacijama posebnom scenografijom, tehnologijom i plesnim stilovima koji idu od klasičnog i savremenog baleta, hip hopa i džeza, uličnih plesova do trepa.

Film je baziran na djelu Knjiga starog mačka o mačkama svakodnevnim T.S. Eliota i pozorišnom mjuziklu Endrua Lojda Vebera.

Jedan od najdugovječnijih mjuzikala u istoriji pozorišta na Vest Endu i Brodveju CATS, imao je premijeru 1981. godine u New London Theatre, gdje se izvodio 21 godinu i osvojio neke od najprestižnijih nagrada.

Uloge


Francesca Hayward

Victoria

James Corden

Bustopher Jones

Judi Dench

Old Deuteronomy

Jason Derulo

Rum Tum Tugger

Idris Elba

Macavity

Jennifer Hudson

Grizabella

Foto

 
Trolovi - Svjetska turnejaRičard Džuel