Tripozno

2020

Ovog novembra budite spremni za pomalo uvrnuto viđenje teme zamjene tijela, jer ovog puta jedna tinejdžerka tijelo mijenja sa neumornim serijskim ubicom.

Trajanje: 103
Orginalni Naziv: Freaky
Godina Izdavanja: 2020
Reditelj: Christopher Landon
Glumci: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Celeste O'Connor, Misha Osherovich
Zemlja: SAD
Jezik: Engleski
Žanr: Komedija, Horor

Sedamnaestogodišnja Mili Kesler pokušava da preživi krvožedne holove srednje škole u Blisfildu i okrutnost ekipe popularnih učenika. Ali, kada postane najnovija meta Kasapina, ozloglašenog serijskog ubice iz grada, tegobe koje je prate u završnoj godini postaju joj najmanja briga.
Kasapinov mistični, drevni bodež prilikom njihovog susreta dovodi do toga da se on i Mili narednog jutra probude u tijelu onog drugog. Mili tada saznaje da ima samo 24 sata da se vrati u svoje tijelo, jer će zamjena postati trajna i zauvijek će ostati zarobljena u obliku srednjovječnog manijaka. Jedini problem je u tome što ona sada izgleda kao ogromni prihopata za kim je cijeli grad u potjeri, a Kasapin izgleda kao ona, dok željno iščekuje završnu žurku, gdje planira da zadovolji svoj nezajažljivi apetit za krvoprolićem.
Uz pomoć prijatelja – “ultra woke” Najle, ultra-fabuloznog Džošue i simpatije Bukera – Mili je u trci s vremenom ne bi li preokrenula kletvu, dok Kasapin otkriva da je žensko tijelo savršena kamuflaža za masakr na žurci.

Uloge


Vince Vaughn

The Butcher

Kathryn Newton

Millie Kessler

Celeste O'Connor

Nyla Chones

Misha Osherovich

Josh Detmer

Uriah Shelton

Booker Strode

Dana Drori

Charlene Kessler
 
Vik Viking i čarobni mačKako se riješiti Deda MrazaDublerka