Objavljeno

VRHOVNI SUD POTVRDIO POBJEDU LOVĆEN FILMA

VRHOVNI SUD POTVRDIO POBJEDU LOVĆEN FILMA


VRHOVNI SUD POTVRDIO POBJEDU LOVĆEN FILMA!
U cilju istinite informisanosti građana i posjetilaca bioskopa Cadmus Cineplex koristimo priliku da javnost upoznamo sa konačnim stavom Vrhovnog suda CG pa proglasi pobjedu Lovcen filma protiv Opstine Budva, a vezano za dugogodišnji postupak i špekulacije koje su bacale ljagu na projekat bioskopa u Budvi.
Nakon što je to učinio Privredni Sud, zatim Apelacioni, a sada i Vrhovni sud CG konačno je potvrđeno i pečatirano da je Anex Ugovora za bioskop legalan i da nije nanijeta šteta Opštini Budva kako je Opstina pogrešno tvrdila. Tokom postupka je utvrđeno da se obaveza ulaganja povećala samo za Lovćen film.
Ovaj sudski postupak je bio alibi za mnoge napade na vlasnika i saradnike bioskopa u Budvi, čak i za podnošenje krivične prijave od strane predstavnika Opštine protiv direktora, vlasnika i drugih lica. Nazalost opet se potvrdilo da neki zarad jeftinih političkih poena zanemaruju interese Opstine Budva. Nazalost moramo istaći da je cijela ova neuspjela akcija nekih politickih centara u Budvi dovela i do velike finansijske stete zbog troskova spora koje sada umjesto naredbodavaca propale akcije placaju gradjani Budve.
Pozivamo javno predstavnike Opštine da poslusaju najvisi sud nase zemlje, da uvaze pobjedu Lovcen filma i da promijene negativni stav koji imaju prema zajedničkom projektu bioskopa a sve u interesu gradjana, jer BIOSKOP MORA DA RADI.
Ako nekome ni posle niza presuda u korist Lovćen film-a nije jasno podsnecamo da je Lovcen film ulozio preko milion i trista hiljada u prostor koji pripada Opstini, da ce na kraju zakupa sve besplatno biti preneseno Opstini tj gradjanima Budve i da sa preko 3000 projekcija godisnje i preko 500 besplatih predstava, koncerata, knjizevnih klubova, djecijih radionica itd bioskop Budva jeste najveca ustanova kulture i razvoja kinematografije na primorju.
Bioskop Cadmus Cineplex Budva organizuje mjesecno vise kulturnih i kinematografskih dogadjaja nego sve ustanove u Budvi zajedno, i to na godisnjem nivou.
Realizacijom projekta je grad Budva, koja broji svega 20.000 gradjana, jedini u regionu od manjih gradova dobio moderan cineplex sa preko 15 dogadjaja svakog dana! Bioskop Budva je jedina institucija u suvlasnistvu opstine Budva koja radi 363 dana godišnje, 18 sati dnevno! Sjetimo se kako i koliko rade druge ustanove u Crnoj Gori povezane sa drzavom!
Sve ovo je prepoznato od najvece evropske asocijacije bioskopa Europa Cinema Network i Cadmus Cineplex je jedini član iz Crne Gore ovog prestižnog udruženja, čime je i Budva uvrštena na mapu Evropskih bioskopa.
Moramo pomenuti da nas raduje cinjenica da je Opstina Budva u festival Sea Dance , koji inace podrzavamo, kao zanimljiv trodnevni dogadjaj, ulozila ogromnu i mnogostruko vecu sumu nego u bioskop a da je broj posjetilaca realno tri puta manji nego u bioskopu. Neka gradjani sami procjene da li je cijela godina rada bioskopa i ulaganje Opstine Budva za tri puta vise u festival Sea dance nego u bioskop i preko 5000 bioskopskih dogadjanja korisnije od vrlo dobrog i vaznog festivala koji se odrzava u ljetnjoj sezoni i ima oko 50 dogadjanja.
Pozivamo sve zainteresovane gradjane i predstavnike Opstine da svojim sugestijama, primjedbama i predlozima daju doprinos poboljšanju rada bioskopa i da svi zajedno, a narocito predstavnici Opstine i Lovcen filma, radimo na unapredjenju projekta bioskopa posebno sada kada je zatvorena tema legalnosto rada i ugovora vezanih za bioskop Cadmus Cineplex presudom Vrhovnog suda Crne Gore.
PR služba bioskopa Cadmus Cineplex i preduzeća Lovćen film doo
 

Klub ubicaVavilon