Objavljeno

Cadmus Cineplex podržao projekat JUSMŠ Danilo Kiš - Akcioni dan

Cadmus Cineplex podržao projekat JUSMŠ Danilo Kiš - Akcioni dan

Dragi Cadmusovci, 

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavijestimo da smo zajedno sa Đački parlament JU SMŠ ,,Danilo Kiš" - Budva danas imali priliku da budemo dio još jednog u nizu njihovih sjajnih projekata koji se po prvi put održava u Budvi! 

Cadmus Cineplex veliku pažnju posvećuje mladima; podstičemo ih da se uključe u razne društveno odgovorne projekte koje organizujemo u bioskopu i u saradnji sa drugim ustanovama. 

Projekat „AKCIONI DAN“ već od 1968. godine sprovodi se u zemljama Zapadne i Sjeverne Evrope, a poznat je pod imenom “Social Day”. 

Projekat podrazumijeva da tokom jednog dana srednjoškolci širom zemlje dobiju priliku da određeni vremenski period, i u skladu sa svojim obrazovnim profilima, obavljaju poslove kod različitih poslodavaca (partnera na projektu), bez obaveze da tokom ta 24h pohađaju nastavu u školi. 
Za posao koji obavlja kod određenog poslodavca tokom Akcionog dana, svaki srednjoškolaca/ka dobija dnevnicu u iznosu od 10€, koja se uračunava u poseban fond na osnovu kojeg se raspisuje konkurs koji za cilj ima finansiranje projekata srednjoškolskih učeničkih parlamenata Crne Gore koji su od važnosti za obrazovni sistem, razvijanje omladinskog aktivizma, suzbijanje diskriminacije, vršnjačkog nasilja, govora mržnje, te podizanje svijesti o drugim društveno važnim temama i pitanjima. 

Ukoliko ste imali priliku da danas posjetite bioskop i ugledate nova nasmijana lica, to su bile učenice JU SMŠ "Danilo Kiš" Budva Aleksandra i Adrijana. 

Klub ubicaVavilon