Objavljeno

Uručena priznjanja polaznicima radionice Filmsko i dramsko pismo

Uručena priznjanja polaznicima radionice Filmsko i dramsko pismo

Nakon više od pola godine uspješnog rada, u bioskopskoj sali Cadmus Cineplexa sinoć je održan Javni čas na kom su predstavljeni radovi polaznika edukatvno-kreativne radionice filmskog i dramskog pisanja, uručene zahvalnice i priznanja. 

Učesnici večeri bili su polaznici ,,Filmskog i dramskog pisma“, a program je moderirao voditelj radionice, mladi dramaturg Miloš Boreta iz Budve. On je, u svom obraćanju publici, kazao da mu je radionica donijela veliko isustvo, a članovima nova znanja iz oblasti pozorišta, filma i srodnih medija.

Boreta je istakao da je proteklih sedam mjeseci koliko su trajale radionice bilo zanimljivo i kreativno, te da su članovi radionice počeli ljepše da se izražavaju usmeno i pismeno, da pokazuju veće interesovanje za teme koje su obrađivali, među kojima su problemi vršnjačkog nasilja kroz filmske primjere, medijska manipulacija, „školska ljubav“, lažna prijateljstva, digitalna pismenost, filmske i pozorišne adaptacije književnih djela. Usvojili su i najvažnije teorijske pojmove, a dvadeset najredovnijih polaznika savladalo je i osnove pisanja scenarija i dramskog teksta.

"Srećan sam što večeras prisustvuje veliki broj roditelja polaznika, kojima zahvaljujem na povjerenju i podršci koju su nam nesebično ukazivali“ , kazao je Boreta.

Tokom Javnog časa polaznici su čitali tekstove nastale na radionici, govorili o svom iskustvu, nakon čega su im dodijeljena priznanja za učešće i doprinos.

Organizatori i realizatori projekta bili su Cadmus Cineplex i Radio-televizija Budva.

VavilonKlub ubica