Marketing

Oglasavanje u Bioskopu

Moderan bioskop, kakav je Cadmus Cineplex , pruža jedinstvenu mogućnost za oglašavanje kompanija koje žele da se na savremen predstave javnosti. Prema uticaju na posjetioce drugi mediji se ne mogu mjeriti po snazi kao bioskopska reklama. Pažnja publike je u momentu emitovanja reklamne poruke koncetrisana na veliko platno. Istraživanja pokazuju da 89% publike prati reklame prije filma. Bioskopska publika je vrlo receptivna i pamti pet puta više reklamu iz bioskopa i pet puta više detalja iz reklame nego što je slučaj kod reklama koje se emituju na nekom drugom mediju. Bioskop nudi kombinovanje oglasne poruke i neposrednog iskustva. Moguća je kombinacija vrlo snažnog brand building-a i ličnog iskustva, kroz promociju, sampling, nagradne igre, loyalty programe.

 

Licna Angazovanost

Odlazak u bioskop je planirana aktivnost, posjetioci se u prosjeku 7 dana ranije odlučuju za film koji će gledati. Odvajaju svoje vrijeme i novac za taj doživljaj i konzumaciju ove vrste medija. Posjetiocu bioskopa su najčešće aktivne osobe više platežne moći, od 14-35 godina starosti.

Targetiranje

Biranjem filma oglašivač se odlučuje kojoj ciljnoj grupi želi da uputi oglasnu poruku. Za ostale promotivne usluge se oglašivač posebno odlučuje (promocije, sampling) i samim tim može formirati podgrupe ili cros ciljnje grupe koje targetira. Bioskop je takođe idealna ukoliko želite da testirate Vaš proizvod na različitim ciljnim grupama i pratite njihove reakcije.

VavilonKlub ubica